Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

 Ανακοίνωση για την υγείαΣτο στόχαστρο της συγκυβέρνησης – ΕΕ ξανά η υγεία και ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του κινήματος στον τομέα αυτό.
          Ο Νόμος για την ΠΦΥ χειροτερεύει κι άλλο τις υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Οι συνέπειες στην Λαϊκή οικογένεια από την ραγδαία εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας, από τη μια προστίθενται στις επιπτώσεις της φοροληστείας, των μειώσεων μισθών-συντάξεων, την ανεργία κλπ και από την άλλη ''ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ''.
Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%.
Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα από 9% έφτασε στο 27% τα τρία τελευταία χρόνια.
          Η κατάσταση στα Νοσοκομεία με ευθύνη της Κυβέρνησης είναι εγκληματική καθώς και στα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) της γύρω περιοχής. Τα Δημοτικά Ιατρεία είναι στην ουσία κλειστά. Η Δημοτική Αρχή αναζητά ''εθελοντές'' γιατρούς να επανδρώσουν το λεγόμενο ''Κοινωνικό Ιατρείο''. Βοηθά έτσι στο πέρασμα της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και μάλιστα με την μάσκα της ''κοινωνικής  ευαισθησίας'' !!!

           Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΚΚΕ) Ν. Γαβράς επανηλημμένα έχει προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) την καταγγελία της πολιτικής αυτής και την οργάνωση της αντίστασης – σύγκρουσης των συμπολιτών μας με την πολιτική της Κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. Και στην τελευταία συνεδρίαση με αφορμή το κλείσιμο των πολυϊατρείων (Αγ. Παρασκευής) του ΕΟΠΥΥ, της διαθεσιμότητας – απολύσεων του προσωπικού, το κλείσιμο των Δημοτικών ιατρείων, ο Ν. Γαβράς έκανε αντίστοιχες προτάσεις,
Η Δημοτική Αρχή δεν δέχθηκε ούτε καν να καταγγείλει αυτήν την πολιτική και απάντησε:  ''Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης δεν θα κλείσουν γιατί στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια ή σε ενοικιαζόμενα από το Δήμο''!!! 
Καθόλου δεν τον ενοχλεί η κόλαση που ζούμε όλοι. Από το να πληρώσουμε για να κλείσουμε ραντεβού  ψάχνοντας για γιατρό που δεν έχει εξαντλήσει το πλαφόν, να πληρώσουμε για να μας γράψει τα φάρμακα, να πληρώσουμε για τα φάρμακα. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε το τι ζούμε αν χρειαστούμε εξετάσεις και Νοσοκομείο.

         Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Παλλήνης καλεί τους συμπολίτες μας (εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματοβιοτέχνες, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες):

Να γυρίσετε την πλάτη στην Κυβέρνηση, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Να γυρίσετε την πλάτη σ' όλους τους τοπικούς παράγοντες που αυτά τα χρόνια συμπλέουν με αυτή την πολιτική

Να αγωνιστούμε μαζί:
-  Να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα Δημοτικά ιατρεία.
- Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.
- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μονίμων και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.
- Να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.  Να λειτουργούν σε 24ωρη βάση σαν αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
- Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στο Δήμο Παλλήνης.
- Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση.
-  Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.