ποιοί είμαστε

    Η Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης συγκροτήθηκε από το παράρτημα Αγ.Παρασκευής-Αμαρουσιου και Παλλήνης του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, την ομάδα γυναικών Παλλήνης (μέλος της ΟΓΕ), το σωματείο συνταξιούχων της περιοχής, από εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ , από αυτοαπασχολούμενους που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ, από φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. 
  
    Η Λαϊκή Επιτροπή εκφράζει την κοινή δράση, τη συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων, είναι η έκφραση της κοινωνικής συμμαχίας στη βάση. Κοινωνικοταξικά στην Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες από αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις, άνεργοι.
 
   Όλοι αυτοί συμμετέχουν μέσα από τα σωματεία τους, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, τις επιτροπές ανέργων, τις ομάδες και τους πυρήνες του ΠΑΜΕ, αλλά και ως πρωτοπόροι συνδικαλιστές ή εργάτες Η Λαϊκή Επιτροπή, ως μορφή οργάνωσης της συμμαχίας μεταξύ της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που ξεδιπλώνονται στο χώρο της, εκεί όπου κινούνται λαϊκές μάζες. 
   Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους χώρους δουλειάς της περιοχής της, εκεί όπου εκφράζεται ατόφια η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή αλλά και η απαίτηση και η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα, της ταξικής και λαϊκής αλληλεγγύης για την επιβίωση, για διεύρυνση της πάλης σε ένα σύνολο αιτημάτων που ανοίγει δρόμους προς τα μπρος, που θέτει, όχι σχηματικά και επιφανειακά, το στόχο της αντεπίθεσης και ανατροπής, της δραστικής αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων.

Επιδιώκουμε να είναι μια μορφή οργάνωσης που θα αναπτύσσεται με μια συνεχή, ανοιχτή προς τα μπρος, διαδικασία, που εξελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες, στη βάση των ίδιων των αναγκών του εργατικού και λαϊκού  κινήματος.