Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την reds




   Η εταιρεία REDS Α.Ε. (Μπόμπολας), ιδιοκτησία της οποίας είναι και το πρώην κτήμα Καμπά, απαιτεί (υπάρχει δικαστική απόφαση) πάνω από 4,6 εκ. ευρώ από το Δήμο Παλλήνης.
   Διαδοχικές και αλυσιδωτές είναι οι ευθύνες, τόσο των Δημάρχων, όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων από το 1999 μέχρι σήμερα:

Σ. Κωνσταντάς, Δήμαρχος του πρώην Δήμου Παλλήνης: Έχει την κύρια ευθύνη για τα παζάρια εξυπηρέτησης των συμφερόντων, τόσο της Α.ΚΑΜΠΑΣ.Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε., όσο και κάποιων ιδιοκτητών ιδιωτικής δασικής έκτασης μηδενικής αξίας και την αντικατάστασή της με κανονικά οικόπεδα και μάλιστα με παράνομη διαδικασία. Τηρουμένων των αναλογιών, ευθύνη έχουν και όσοι Δημ. Σύμβουλοι συμμετείχαν με την ψήφο τους στα παραπάνω.
Θ. Γκοτσόπουλος, Δήμαρχος του πρώην Δήμου Παλλήνης: Έχει την ευθύνη της συνέχισης της πολιτικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αντίστοιχες ευθύνες έχουν και οι Δημ. Σύμβουλοι, που με τη στάση τους συνέβαλαν σ’ αυτό.
Θ. Ζούτσος, Δήμαρχος του νέου Δήμου Παλλήνης: Παρέλαβε το πρόβλημα. Ακολούθησε πολιτική κουκουλώματος και προσπάθεια επίλυσης μέσω της δικαστικής οδού. Όμως απέναντι είχε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και υπήρξε η γνωστή κατάληξη. Δεν θέλησε να ενημερώσει τον λαό και να δημιουργηθεί κίνημα, που παράλληλα με τον νομικό δρόμο, να λειτουργεί και η λαϊκή διεκδίκηση- δράση.

   Σήμερα έχουν συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή με τους επικεφαλής των συνδυασμών (Θ. Ζούτσος, Π. Μερτύρης, Κ. Μπάκας, Α. Βολιώτης), και παζαρεύουν με τη REDS («σκληρές διαπραγματεύσεις»).
   Σ’ αυτό το παζάρι δεν συμμετέχει ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Ν. Γαβράς, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δημ. Συμβούλιο.
   Η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, όχι μόνο τώρα, αλλά από τότε που είχε εμφανιστεί το πρόβλημα, είναι:
Παράλληλα με τη δικαστική διεκδίκηση να ενημερώσουμε τον παλληνιώτικο λαό, να προγραμματίσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και κάθε μορφής παρεμβάσεις με αιτήματα:

Να μην πληρώσουμε ούτε ευρώ από τα περίπου 4,6 εκ. στη REDS.

Διεκδικούμε ακόμη να αποδοθούν στο Δήμο (δηλ. στο λαό) ολόκληρο το πρώην κτήμα Καμπά (σήμερα REDS), το στρατόπεδο Λάμπρου, ο λόφος Λεβίτη, ο λόφος   Κεραίας, όλα τα διεκδικούμενα, στην Ανθούσα, από τους Κατσιμιχαίους και τους κληρονόμους τους (πάρκο, γήπεδο με γύρω χώρους κ.λπ.).

   Την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ καταψήφισαν όλοι οι άλλοι.
  
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  
Είναι έγκλημα στην Ανθούσα, στο Γέρακα, στην Παλλήνη να μην υπάρχουν οι αναγκαίοι χώροι άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και να αφεθούν τα τελευταία κομμάτια γης βορά στα νύχια της «επιχειρηματικότητας» και του εμπορίου της γης.
   Μην περιμένετε να μας «χαρίσουν» κάτι. Ότι κατακτήθηκε, μόνο με τους αγώνες έγινε