Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

 Η Λαϊκή Επιτροπή για το ασφαλιστικό



Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!


Να μην περάσει το νέο έγκλημα. 
Να μη μας πιάσουν στον ύπνο.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το επόμενο διάστημα, με τις ευλογίες του ΣΕΒ και της ΕΕ, αποτελεί την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
  Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά αντίθετα και όλες τις επόμενες γενιές εργαζομένων και ανέργων. Αφορά το φάρμακο, το γιατρό, το επίδομα ασθενείας, τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές Υγειάς και Πρόνοιας συνολικά.
  Είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, αγρότη, συνταξιούχου, και της κοινής τους πάλης, κόντρα στη λογική ότι η ασφάλιση είναι ατομική υπόθεση. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη λογική του διαίρει και βασίλευε τη στιγμή που κυβέρνηση-εργοδότες-ΕΕ ενιαία σχεδιάζουν την επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, στο δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια!
  Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία σε διαρκή επαγρύπνηση.

Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.