Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής





Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Το εργατικό κίνημα δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τη δύναμη του. Η απεργιακή μάχη στις 4 Φλεβάρη απέδειξε πως Υπάρχουν ακόμα ανέκφραστες δυνάμεις που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην νικηφόρα για το λαό έκβαση της μάχης, δηλαδή ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει, να ακυρωθεί μέσα από τους αγώνες πριν καν έρθει στη Βουλή.

Καλούμε το λαό της χώρας που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.

Η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται
Δεν παίρνει τροποποιήσεις.  Δε βελτιώνεται.  Μόνο ανατρέπεται

Η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Προετοιμαζόμαστε να απαντήσουμε με 48ωρη απεργία αν φέρουν στη Βουλή προς συζήτηση το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Όλοι στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής 27 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 στο 1ο Λύκειο Παλλήνης (δίπλα στο οινοποιείο Πέτρου)

     τηλ. επικοινωνίας : 6940427170