Σάββατο 11 Απριλίου 2015

κρίμα τον "αγώνα" και τις μαύρες σημαίες




Έσκασε μύτη στο Δήμο Παλλήνης η πολεοδομική μελέτη για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου ‘έκτρωμα’ στο κτήμα Καμπά. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει, ( όπως ορίζει ο Νόμος), μέσα σε δύο μήνες να πει την γνώμη του.

Η δημοτική αρχή δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Μόλις “ξεμπέρδεψε” με τα παζάρια για τα 4,6εκ. ευρώ και αποφάσισε να τα “χαρίσει” στην REDS (Μπόμπολας), ξεκινά με την ίδια ταχτική να διευκολύνει στην ουσία το χτίσιμο του εκτρώματος.
“Ο Δήμος (η διοίκηση) έχει συνέχεια”, μας λέει ο Δήμαρχος. Ό,τι δηλαδή αποφάσισαν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι της Παλλήνης, θα το συνεχίσει, για να μην τυχόν και ζημιωθεί ο Μπόμπολας. Προτείνει να επιστραφεί η μελέτη ώστε να διορθωθεί σε ορισμένα επουσιώδη σημεία της!! είτε διορθωθεί όμως, είτε όχι τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια:
·         Θα χτιστεί εμπορικό κέντρο 90.000 τ.μ. (το Mall είναι 42.000 τ.μ), ύψους 18 μέτρων (6-7 όροφοι)
·         Ένας ακόμη χώρος που πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο θα γεμίσει τσιμέντο για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο οι πλουτοκράτες.
·         Τα εναπομείναντα από την κρίση ανοιχτά μαγαζιά θα κλείσουν
·         Θα κυκλοφορούν και θα σταθμεύουν στην γύρω περιοχή δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά.

Εμείς λέμε:
Στην Ανθούσα, στο Γέρακα, στην Παλλήνη οι χώροι των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, οι χώροι για σχολεία και παιδικούς σταθμούς είναι ελάχιστοι, σε σχέση με τις λαϊκές ανάγκες. Λίγες είναι και οι σχετικά μεγάλες ιδιοκτησίες που δεν έχουν οικοδομηθεί ή κατατμηθεί σε μικρές ιδιοκτησίες.
Είναι καιρός να διεκδικήσουμε οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο Δήμο για τις παραπάνω χρήσεις. Αυτό είναι ρεαλιστικό, αν θυμηθούμε ότι στο Περιστέρι, στην Ηλιούπολη, στο Γαλάτσι κλπ ο λαός με κινητοποιήσεις πέτυχε κάτι ανάλογο.
Δε θα βάλουμε τα κλάματα μην ζημιωθούν κάποιοι πλουτοκράτες και κάποιοι καταπατητές.

Σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
·         Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα 4,6 εκ. ευρώ στην REDS ΑΕ.
·         Να αποδοθούν στον Δήμο, ολόκληρο το πρώην Καμπά (σήμερα REDS), το στρατόπεδο Λάμπρου, ο λόφος Λεβίδη, ο λόφος Κεραίας, όλα τα διεκδικούμενα (καταπατημένα) στην Ανθούσα από τους Κατσιμιχαίους και τους κληρονόμους τους (πάρκο, γήπεδο με γύρω χώρους κλπ)