Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

 Ανακοίνωση για το 7ο δημοτικό -7ο νηπιαγωγείο
Η Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής κα Χρ.Κισκήρα.
Επισημάναμε τις ευθύνες της για τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες που προκαλεί το Μεγάλο ρέμα Ραφήνας στο 7ο Νηπιαγωγείο & 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, καθώς και τους τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των παιδιών.
Ζητήσαμε τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος όπως και τη διευθέτησή του, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον.
         Η κα Κισκήρα θεωρεί ότι έκανε το καθήκον της στέλνοντας επιστολή στο Δήμαρχο κ.Θ.Ζούτσο, να μεταφερθεί σε άλλο χώρο το 7ο Νηπιαγωγείο & 7ο Δημοτικό, διότι εκτιμά ότι η διευθέτηση του ρέματος (αρμοδιότητας Υπουργείου ΠΕΚΑ) δεν πρόκειται να γίνει!!!
         Την ίδια στάση κράτησε και ο Δήμαρχος στη Γενική Συνέλευση των γονέων του   7ου Νηπιαγωγείου & 7ου Δημοτικού. Είπε ότι ''έστειλε αυστηρή επιστολή'' στους αρμόδιους και αφού όλα τα άλλα είναι ''χρονοβόρα'' και ''δύσκολα'' πρότεινε ουσιαστικά στη μεταφορά του σχολείου.
       Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους γονείς των σημερινών μαθητών του σχολείου. Αφορά και τους αυριανούς γονείς, αφορά και τους χτεσινούς γονείς για τα εγγόνια τους. Μας αφορά όλους.
Μας αφορά όλους γιατί αυτή η πολιτική δεν λογαριάζει τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, το μέλλον.
Μας αφορά όλους γιατί όταν επρόκειτο για τα κέρδη του Μπόμπολα (Αττική οδός), της Χοχτιφ (αεροδρόμιο) και διευθετήσεις ρεμάτων έκαναν γρήγορα-γρήγορα και υπογειοποιήσεις ρεμάτων έκαναν και άλλα ρέματα τα έριξαν στο Μεγάλο ρέμα Ραφήνας, που τώρα μας πνίγει.
         Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Παλλήνης καλεί τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας να αγωνιστούμε για την άμεση διευθέτηση του ρέματος.
Λέμε όχι στη μεταφορά των μαθητών στις παράγκες του Λόφου Έντισον και τη διασπορά τους σε άλλα σχολεία.
           Ο αγώνας μας είναι ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων μας.
Όσοι λένε ότι θα μας λύσουν τα προβλήματα με ''επιστολές'' στους αρμόδιους απλά κοροϊδεύουν, γιατί είναι υποταγμένοι σ'αυτήν την πολιτική που υπηρετούν.


(Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή πλημύρα)