Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας

Εμείς οι εκπρόσωποι σωματείου, Λαϊκών Επιτροπών, Ομάδων γυναικών, εμποροεπαγγελματιών, συνταξιούχικών οργανώσεων, συγκεντρωθήκαμε στις 21 Ιούνη του 2013 στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Κορωπίου μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου και συζητήσαμε το οξυμένο ζήτημα της υγείας την κατάσταση που επικρατή στα κέντρα υγείας της περιοχής και τα νοσοκομεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους της Ανατολικής Αττικής σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 23 Ιουλίου 10:30 το πρωί.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
· Σκοπός του κράτους είναι να απαλλαγή από την υποχρέωση παροχών υγείας προς τον λαό συνολικά της χώρας μας. Θεωρεί ότι η φροντίδα υγείας πρέπει να πουλιέται και να αγοράζεται, δηλαδή ότι είναι εμπόρευμα. Οι ιδιώτες επενδυτές αναπτύσσουν δραστηριότητα στην παροχή της με σκοπό το κέρδος. Την απαξίωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας έρχεται να την καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό έχει ολέθριες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ίο λαϊκό εισόδημα και την υγεία του λαού, μιας και όποιος δεν έχει οικονομική δυνατότητα πεθαίνει...


· Τα νοσοκομεία έχουν σκοπό να τα συγχωνεύσουν, όπως επίσης και τα κέντρα υγείας. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχουν σκοπό να αφήσουν σε 24ωρη λειτουργία ένα Κέντρο υγείας.

· Η υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά και των κέντρων υγείας είναι εμφανής. Ειδικά στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παιδιάτρων, παθολόγων, καρδιολόγων, όπως και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης απαξιώνονται εγκαταστάσεις και σύγχρονα μηχανήματα (υπέρηχοι, ακτινολογικά, αιματολογικά εργαστήρια κλπ.} τα οποία δεν λειτουργούν εξαιτίας έλλειψης αναλώσιμων ή ειδικοτήτων [χειριστών των συγκεκριμένων μηχανημάτων πχ ακτινολόγοι κλπ.].

· Γονείς που έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να γραφτούν στα σχολεία είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς για της ιατρικές γνωματεύσεις, συνταξιούχοι για να γράψουν τα φάρμακα τους υποχρεούνται να δίνουν χρήματα για μια συνταγογράφηση.

· Από αυτές τις υποτυπώδης παροχές αποκλείονται όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, που δεν έχουν μπορέσει να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους.

· Στο παιχνίδι της απαξίωσης μπαίνουν οι ΜΚΟ και Δήμοι οι οποίοι «επενδύουν» στο κενό που αφήνει το κράτος και με τον λεγόμενο «εθελοντισμό» το απαλλάσσουν από την ευθύνη για πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού στα θέματα υγείας.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση αντιδρούμε.

ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής της Ανατολικής Αττικής να αγωνιστεί μαζί μας για:

· Πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

· Να σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός των ανέργων από την παροχή υγείας.

· Το κράτος να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

· Να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κράτος και να επιστραφούν τα χρήματα από το κούρεμα που υπέστησαν καθώς και τα κλεμμένα μέσω της κομπίνας του χρηματιστηρίου.

· Να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής και όχι με βάση λογιστικές διαδικασίες και κατά πόσα έσοδα ή έξοδα έχει το κάθε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο.

· Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα.

· Κατάργηση του εισιτηρίου και της συμμετοχής στις ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις, της παρακράτησης των συντάξεων των χρόνια πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.