Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ»



Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», έγινε χθες το απόγευμα, από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, την Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», και το Π.Α.ΜΕ.
Η αλληλεγγύη του Π.Α.ΜΕ. και των ταξικών σωματείων εκφράστηκε έμπρακτα με την παροχή τροφίμων αλλά και χρημάτων για την στήριξη του αγώνα των 120 εργαζομένων. Η εργοδοσία της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», στις 18 Ιούνη, έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στο εργοστάσιο, χωρίς καμιά προειδοποίηση, ενώ ταυτόχρονα χρωστά και δεδουλευμένα 9 μηνών.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων Τύπου- Χάρτου, Γιάννης Τόλης, στον χαιρετισμό του είπε: «Αυτό που περίμενε ο εργοδότης, να βάλει το λουκέτο και να εξαφανιστούν οι εργαζόμενοι δεν του βγήκε. Οι εργαζόμενοι είστε εδώ και διεκδικείτε τα δικαιώματά σας. Η ανοχή, η συναίνεση στα όσα απαιτεί ο εργοδότης, δεν έχει οδηγήσει ποτέ πουθενά».

Παράλληλα, ο, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, Λεωνίδας Σακκάς, υπογράμμισε ότι «η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων και ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε».
Χαιρετισμό απεύθυνε εκπρόσωπος Λαϊκής Επιτροπής Παλλήνης και της ομάδας Γυναικών Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας.