Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

34η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε τη διεξαγωγή της 34ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή 19 Μάη 2013.
   Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό, στους άνεργους, στη νεολαία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να βαδίσει μαζικά και αγωνιστικά με τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, φέτος, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του.

Τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός: Τα μονοπώλια, που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τους άδικους πολέμους, την κρατική και παρακρατική καταστολή, τις ναζιστικές – ρατσιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και καταστροφή ανθρώπου και περιβάλλοντος. Και το αντίπαλο δέος το ίδιο: η υπερδύναμη των λαών.
   Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό μας να αντιδράσει αποφασιστικά κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και στο Ιράν. Να είναι γενικότερα σε ετοιμότητα, παίρνοντας υπόψη πως οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο τον καθορισμό της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος και ο γενικότερος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το ξέσπασμα πολέμου.
   Στέλνουμε το μήνυμα παντού: Στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών οι λαοί θα έχουν τη δική τους σημαία που θα εναντιώνεται στη σύγχρονη σκλαβιά και θα δείχνει το δρόμο της κατάργησης του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος της ιστορίας και στη δημιουργία του νέου ειρηνικού κόσμου.


   Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του ανυποχώρητου αγωνιστή της ειρήνης, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 210 3844854