Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε στο e-mail της Λαϊκής Επιτροπής. Το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας στάλθηκε.

''Προς
Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Aλλων Πόρων
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 
Κοραή 4,
10564 Αθήνα
Τηλ.:+30 210 52 71 400
Fax: +30 210 52 71 420
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Διαμαρτυρόμαστε λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών μας, για το χρονικό διάστημα από 1/3/2013 μέχρι σήμερα , που αφορά τη πεντάμηνη (5μηνη) σύμβαση που έχουμε συνάψει με την ΜΚΟ “ΚΕΑΝ-ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ” απασχολούμενοι στο Δήμο Παλλήνης (στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, οδηγοί, διοικητικές υπηρεσίες κλπ).
Βρισκόμαστε ήδη στο πέρας της σύμβασης (21/12/2012 – 21/5/2013) και έχουμε πληρωθεί μόνο το πρώτο δίμηνο.
Ζητήσαμε από την ΚΕΑΝ με πολλές τηλεφωνικές οχλήσεις μας, να επισπεύσει τη διαδικασία για την πληρωμή μας πριν απο το Πάσχα, έστω το δεδουλευμένο Μάρτιο, για να μπορέσουμε να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας.
Τελικα η εν λόγω ΜΚΟ αδιαφορώντας παντελώς για την κατάστασή μας και βρίσκοντας δίάφορες προφάσεις κάθε φορά, υπέβαλε τα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία σας, στις 24/4/2013, ημερομηνία που κινητοποιηθήκαμε απέχοντας απο τα καθήκοντά μας ζητώντας από το Δήμο Παλλήνης να ασκήσει πίεση για να μπορέσουμε να πληρωθούμε.
Είναι γνωστό ότι όλοι μας βρισκόμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, έχουμε οικογένειες, ανήλικα παιδιά, αντιμετωπίζουμε ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης.


ΖΗΤΟΥΜΕ
όπως επισπεύσετε τη διαδικασία και κοινοποιήσετε στην ΚΕΑΝ την εντολή πληρωμής μας άμεσα, πριν της 5 Μαίου (Πάσχα)


Καταγγέλλουμε, το νέο μοντέλο απασχόλησης μέσω των ΜΚΟ, με πεντάμηνες συμβάσεις, που ουσιαστικά ανακυκλώνουν την ανεργία και ισοπεδώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, καταργούν τη σταθερή δουλειά και τις συλλογικές συμβάσεις.
Η δουλειά δεν είναι χάρη, είναι δικαίωμα! 


 Οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ ΚΕΑΝ απασχολούμενοι στο Δήμο Παλλήνης.''