Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

 Συνέλευση Λαϊκής Επιτροπής ΠαλλήνηςΗ Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας  καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τη νεολαία, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, τους μετανάστες, να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 17 Μάη στα χέρια τους
Σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας σε όλους τους κλάδους αν αξιοποιηθεί για την βελτίωση των συνθηκών που ζουν και εργάζονται οι λαοί μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τη ζωή τους. Ο σύγχρονος εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει πολύ λιγότερο και παράλληλα να έχει υψηλού επιπέδου παροχές σε υγεία, παιδεία κ.α. , αν γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Αντί αυτού η ανάπτυξη χρησιμοποιείται από μία χούφτα καπιταλιστών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους επωφελούμενες και τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, απειλώντας τους λαούς ακόμα και με πολέμους όταν αυτά απειλούνται.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας. Το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα.
Βλέπουμε κατάματα ποιο είναι το μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η κυβέρνηση που ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλον τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η κυβέρνηση που αντί να την κατοχυρώσει νομοθετικά, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, υλοποιώντας και δικαιώνοντας τον διακαή πόθο δεκαετιών του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Και όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαιτούν, το πολιτικό προσωπικό τους υπακούει και νομοθετεί, φέρνει μνημόνια και μέτρα!

Κανείς μη μείνει αμέτοχος – Η εργατιά δεν μίλησε ακόμα
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ  10/5/2017, ώρα 7:00 μμ
 ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΟΥ 22Β), ΠΑΛΛΗΝΗ