Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Για τη μη καταβολή του επιδόματος τοκετού από την Τράπεζα Πειραιώς



Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την Τράπεζα Πειραιώς η οποία, παρά τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν καταβάλει το ποσό που δικαιούνται ως επίδομα τοκετού σε εργαζόμενες μητέρες.
Για άλλη μια φορά η μητρότητα θεωρείται κόστος από την εργοδοσία και θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που έφτασαν να καταργήσουν το επίδομα τοκετού που έδιναν τα ασφαλιστικά ταμεία, λύνουν τα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών για να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων.

Τέτοια επίθεση είναι και η παράνομη περικοπή του επιδόματος τοκετού που προβλέπεται και είναι υποχρεωμένη να καταβάλει η τράπεζα σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Συμπαραστεκόμαστε σ’ όλες τις εργαζόμενες που είναι θύματα αυτής της πολιτικής που τους στερεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην προστασία της μητρότητας, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Θα βρεθούμε στο πλάι του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής στη συζήτηση της καταγγελίας του στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 10.1.2017.

Αθήνα, 4/1/2017
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ