Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η ομάδα γυναικών Παλλήνης–Ανθούσας–Γέρακα (μέλος ΟΓΕ) για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο



Οι γυναίκες του Ριζοσπαστικού Γυναικείου Κινήματος, εμείς οι μάνες, οι αδελφές, οι γιαγιάδες, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες !!!  Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος,  που το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του προκαλούν, γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων συγκυριαρχίας και συνδιαχείρησης του Αιγαίου.  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ “γκριζάρει” εδώ και χρόνια το Αιγαίο και δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του.

Το εγκληματικό χέρι του ΝΑΤΟ έχει αποδείξει αμέτρητες φορές ότι προστατεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα αυτών που εκμεταλλεύονται τους Λαούς, αυτών που  αρπάζουν τα πλούτη τους, που θυσιάζουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους, μετατρέποντας τις θάλασσες μας σε υγρούς τάφους, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Αλήθεια, πόσο “ανθρωπιστικός” είναι ένα οργανισμός που θα “σώζει” πρόσφυγες,  τους οποίους προηγουμένως, εκείνος είναι που έχει μετατρέψει σε πρόσφυγες βομβαρδίζοντας τις χώρες τους;
Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του δημιούργησαν το ισλαμικό κράτος, το ISIS, που τώρα – δήθεν – θέλουν να αναχαιτίσουν.

Είναι οι ίδιοι που κατασκευάζουν θεωρίες περί του “πολέμου των πολιτισμών” για να δικαιολογούν τους πολέμους για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Οι πόλεμοι που μαίνονται στη γειτονιά μας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στο μέλλον θα χτυπούν την πόρτα μας μόνο με τα καραβάνια των προσφύγων.

Κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της χρειάζεται να εκφράσει με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη της στους χιλιάδες πρόσφυγες που ανάμεσά τους βρίσκονται χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά  και δεκάδες χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά. Κάθε ένας και κάθε μία  πρέπει να αντισταθεί σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις που σπέρνουν το μίσος  και το φόβο εναντίον των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας.

ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ