Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

 Ψήφισμα του Δ.Σ της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής, της 11ης-3-2014



Με αφορμή τις διαρροές για την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (πιλοτική δίκη) σχετικά με τις περικοπές στις αποδοχές των ένστολων  και των συνταξιούχων όλων των σωμάτων έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
    Η απόφαση αυτή είναι αδημοσίευτη και προφανώς άγνωστη, ως προς τις ακυρωτικές αποδοχές της, καθώς και το σκεπτικό της. Εκδικάσθηκε μια από τις πολλές προσφυγές σε μία περίοδο όπου γενικεύεται η επίθεση σε όλες τις λαϊκές ανάγκες. Ήτοι με, την λεηλασία των μισθών και των συντάξεων που συνεχίζει η κυβέρνηση με ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ αντιλαϊκά μέτρα όπως, με την  αύξηση της φορολογίας, την κατάργηση της δημόσιας υγείας με την διάλυση  του ΕΟΠΥ, το κλείσιμο των νοσοκομείων, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, τα αμφισβητούμενα γεννόσημα και την πληρωμή της διαφοράς των , από μία ψεύτικη τιμή βάσης υπολογισμού, την αφαίρεση από τη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, απαραίτητων θεραπευτικά, το χαράτσι ανά φύλλο συνταγής, τα κολπάκια μεταφοράς του χαρατσιού 25 ευρώ για τη εισαγωγή σε νοσοκομείο στα .. ίδια άτομα που είναι και καπνιστές, την κατάργηση της δημόσιας βρεφονηπιακής αγωγής και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας κ.λ.π.
    Αντίθετα,  η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφειδώς προσφέρει, φοροαπαλλαγές, μειώσεις ασφαλιστικών υποχρεώσεων, απλήρωτη εργασία μέσα από προγράμματα ΟΑΕΔ και με την συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσεχώς δε, μας ανακοινώνεται  μέσα από τον κυβερνητικό φορέα το ΚΕΠΕ,  και άλλο νόμιμο απλήρωτο «εργατικό κρέας», στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ανεργίας. Με « ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ» λογικές προηγούμενων  ετών , παραπλάνησαν  το σύνολο των εργαζόμενων, ανεβάζοντας την ανεργία στο 27,8% επίσημα ,γιατί η πραγματική είναι πολύ μεγαλύτερη. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζετε….
    Την ίδια ώρα, οι τιμές όλων των αγαθών είναι στα ύψη και  τα τιμολόγια των (κατ’ επίφαση) κοινωνικών οργανισμών ακριβαίνουν διαρκώς, για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και όλοι μας, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και σε απόλυτο βαθμό οι άνεργοι ,αδυνατούμε να τα πληρώσουμε όπως τα χαράτσια και  τα δάνεια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε τα σπίτια μας.
 Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης οικονομικής-πολιτικής πραγματικότητας είναι η διεύρυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Δηλαδή, ενώ ο λαός εξαθλιώνεται οδηγούμενος από την αγανάκτηση στην απογοήτευση, την παραίτηση (βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών τους) ακόμη και στην αυτοκτονία, αντίθετα οι  μεγαλοεπιχειρηματίες να ξεπερνάνε την κρίση τους και πολλοί από αυτούς να γίνονται πλουσιότεροι.
    Φυσικά οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, γίνονται κι αυτοί προσάναμμα στον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και γενικότερα του πολυεθνικού κεφαλαίου. Στάχτη και μπούλμπερη!  ΚΛΕΙΝΟΥΝ (!), η μία πίσω από την άλλη.
  Σ’ αυτές, τις (ιστορικά επαναλαμβανόμενες) συνθήκες, προβάλει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, με την μορφή των διαρροών.
  Έτσι , θα πάμε σε μία προεκλογική περίοδο, όπου θα δαμάζετε η πολιτική αποστροφή, της κομματικής πελατείας, του πολύ «στενού πυρήνα του κράτους», από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία της χώρας.
 Στην συνέχεια του έργου «Η ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΕ…» που θα παιχθεί ΠΡΟΣΕΧΩΣ …μετά τις εκλογές , η όποια απόφαση της δικαιοσύνης εύκολα ανατρέπεται ως προς τα οικονομικά της αποτελέσματα με άλλα ΙΣΟΒΑΡΒΑΡΑ μέτρα φορομπηχτικού, χαρακτήρα αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού (… ). Από τώρα μιλάνε για « ισοδύναμα …»
  Άλλωστε έχουμε το προηγούμενο αχρήστευσης απόφασης δικαστηρίου. Συγκεκριμένα την απόφαση που έκρινε παράνομο το χαράτσι της ΔΕΗ. Έγινε από τον υπουργό οικονομικών, ο οποίος έδωσε δημόσια και απροκάλυπτα εντολή, στην διορισμένη  ηγεσία της δικαιοσύνης , να ανατρέψει την απόφαση, όπερ και εγέννετο ( !…) βγάζοντας τα χαράτσια νόμιμα.
     Ακόμη και στο ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή όπως προπαγανδίζετε   «…μόνο για το στενό πυρήνα του κράτους…» για τους παραπάνω λόγους δεν αισθανόμαστε δικαιωμένοι, ούτε μας χαροποιεί. Κοντόφθαλμη θα ήταν χαρά μας… γιατί άλλωστε, δεν ζούμε μαζί με τους χλιδάτους, για να νοιώθουμε ΙΣΟΔΥΜΑΜΟΙ , αλλά με τα αδικαίωτα και εξαθλιωμένα, παιδία μας, τα εγγόνια μας και όλα τα αδέρφια μας, φυσικά και ταξικά και, που έχουν κατά τις διαρροές το μειονέκτημα ,«..ότι απεργούν …και ότι δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του κράτους των…»( !)
   Είπαμε από την αρχή ότι, η επίθεση αυτή είναι πόλεμος της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και στη χώρα μας , οργανωμένη μέσα από τα εθνικά τους όργανα και τις διεθνείς λυκοσυμμαχίες τους όπως,  την Ε.Ε , το Δ.Ν.Τ, και την Ε.Τ. Και εργαλείο κάθε πολέμου είναι η ΒΙΑ.
Για να αντιμετωπισθεί, απαιτείτε η οργανωμένη πάλη όλων μας . Προσανατολισμένη μόνο σύμφωνα με τα συμφέροντα, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των συμμάχων τους λαϊκών στρωμάτων . Αυτή, η καθολική και η οργανωμένη πάλη μας, στην αρχή θα αποκρούσει την επίθεση, στην συνέχεια θα πάρει πίσω όλες τις δίκαιες , αλλά χαμένες κατακτήσεις .Κυρίως όμως θα θεμελιώσει το δικό μας δίκιο, καταργώντας κάθε επίδοξο χαλίφη, με τη κατάργηση του εκμεταλλευτικού αυτού, οικονομικού και πολιτικού χαλιφάτου.

  Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, σας καλώ, να οργανώσουμε την πάλη μας , και να την συνδέσουμε, σύμφωνα με τα παραπάνω,  με όλες τις  ενώσεις των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού  τομέα ( συντονιστικό), καθώς και όλους τους εργαζόμενους , καθήκον μοναδικό για την τελική νίκη!                                                                                                                                                                                 
Το Δ.Σ