Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ κ. ΑΘ. ΖΟΥΤΣΟ,
κυρίες & κυρίους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

  Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης , της ΕΕ, του ΔΝΤ, φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα Λαϊκά στρώματα. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης της οικογένειάς τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των Λαϊκών νοικοκυριών έχει χρέη που δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει (τραπεζικά δάνεια, χρέη από πιστωτικές κάρτες , αβάσταχτοι φόροι, χαράτσια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κλπ). Οι δραματικές περικοπές στην Υγεία- Πρόνοια, στην Παιδεία, στους πόρους της Τοπικής Διοίκησης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας. Στην αντίπερα όχθη αυτής της πολιτικής η ικανοποίηση κάθε αιτήματος των πολυεθνικών μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
  Η δημοτική αρχή και πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), υπηρετεί κατά γράμμα αυτή τη πολιτική στο όνομα της “νομιμότητας”. Ούτε στα χαρτιά δεν διατυπώνει κάποια καταγγελία προς την κυβέρνηση, την Ε.Ε. Δεν συζητάμε για έστω κάποια προσπάθεια, από την πλειοψηφία, να οργανωθεί η αντίσταση των Λαϊκών στρωμάτων σε αυτή τη πολιτική.

   Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ πέρα από την πεποίθησή της, ότι μια φιλολαϊκή δημοτική αρχή θα έπρεπε να οργανώνει την αντίσταση του Παλληνιώτικου Λαού σε κάθε πτυχή αυτής της πολιτικής, ΑΠΑΙΤΕΙ από το δήμαρχο και το Δ.Σ.

Ø Για την ΑΝΕΡΓΙΑ στο οποίο πρόβλημα συμπυκνώνεται όλη η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

·       Ο άνεργος να μη πληρώνει δημοτικά τέλη

·       50% μείωση στο λογαριασμό του νερού

·       Να μην αποκλείεται ο άνεργος από το δικαίωμα να κάνει αίτηση για να μπουν τα παιδιά του στον παιδικό σταθμό.

·       Να ζητήσει με απόφαση του το Δ.Σ. την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων μέσω ΜΚΟ.

·       Το Δ.Σ. να παρεμβαίνει στις επιχειρήσεις, (στα όρια του Δήμου) που δεν πληρώνουν δεδουλευμένα, κάνουν απολύσεις κ.λπ.

Ø Για την ΥΓΕΙΑ, τα γενικότερα αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της υγείας που απασχολούν τον Παλληνιώτικο Λαό.

·       Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

·       Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας.

·       Δημιουργία Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) αστικού τύπου σε κάθε Δήμο, (και στον Δήμο μας), πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο. Να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

·       Μέχρι τη δημιουργία του Κ.Υ.: α) Να συνεχίσει το Κ.Υ. Σπάτων την 24ωρη λειτουργία του. Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ)     β) Να μη κλείσει κανένα από τα Δημοτικά ιατρεία, να επανδρωθούν με τις ειδικότητες των γιατρών που λειτουργούσαν πριν την αποψίλωση τους από το ΙΚΑ. Να προστεθούν νέες ειδικότητες γιατρών που είναι απαραίτητες.

Ø Για την ΠΑΙΔΕΙΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζει πάλι κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις. Σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου μας είναι οι παράγκες που χρησιμοποιούνται για αίθουσες διδασκαλίας. Διάδρομοι και προθάλαμοι μετατρέπονται σε γραφεία καθηγητών!!! Η αντίληψη της Δημοτικής αρχής γι αυτά είναι: ’’…και καλά είμαστε!!!’’

·       Να μη κλείσει κανένα σχολείο.

·       Να μη συγχωνευτούν τμήματα.

·       Να χτισθούν σχολικές αίθουσες, γιατί αυτά δεν είναι σχολεία.

·       Να εξασφαλιστεί η σίτιση όλων των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά.

·       Προσλήψεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών για πλήρη κάλυψη των αναγκών.


Ø Για την ΠΡΟΝΟΙΑ, οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι, (παλιά μου τέχνη κόσκινο), έχετε διαμορφώσει κριτήρια για επιλογή παιδιών, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το ρουσφέτι με ανταμοιβή τις ψήφους.

Ήδη μέσα στο 2012 αυξήθηκαν τα τροφεία κατά 30%. Υπάρχουν γονείς που δυσκολεύονται έως αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία.
Φαίνεται ότι τη νέα σχολική χρονιά θα επιβάλλει η συγκυβέρνηση περικοπές του αριθμού συμβασιούχων εργαζομένων. Έτσι ο Δήμος ‘’συμβάλλοντας’’ στην επιτυχία της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας-ΕΕ, θα πάρει εργαζομένους που οι μισθοί τους θα επιβαρύνουν τους γονείς.


·       Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

·       Κατάργηση των τροφείων.

·       Μονιμοποίηση των εργαζομένων και προσλήψεις για την πλήρη κάλυψη των αναγκών και της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

·       Κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία παιδικών σταθμών.

Ø ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:

Να απαιτηθεί από τον ΟΑΣΑ η άμεση λύση του προβλήματος που έχει προκύψει στις εργατικές κατοικίες. Σε άλλη περίπτωση να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις.