Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ένας για όλους και όλοι για έναν...



  Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΦΗΜΗ ΠΑΚ («Fimi Pack»), απαιτώντας την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων οχτώ μηνών! Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, έχουν φτάσει κυριολεκτικά σε σημείο εξαθλίωσης, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα στοιχειώδη.  Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων που καθορίζουν κάθε φορά την μορφή πάλης.
 Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΦΗΜΗ ΠΑΚ, βρίσκεται η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η οποία ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

     Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ανταποκρινόμενη και στο κάλεσμα  της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, είναι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της “ΦΗΜΗ ΠΑΚ” και θα τούς στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.
 Γι' αυτό προχωράμε σε συλλογή τροφίμων και χρημάτων τα οποία θα παραδοθούν στους εργαζόμενους του χώρου το επόμενο διάστημα.
      Η ταξική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη δεν μπαίνει από τις Λαϊκές Επιτροπές με τη μορφή της φιλανθρωπίας ή του εθελοντισμού που υποκαθιστούν την κρατική ευθύνη, είναι  Μαχητική έκφραση στήριξης των ανέργων, των εργατικών οικογενειών και των παιδιών τους, θεωρώντας την ταξική αλληλεγγύη ως στοιχείο της συνολικής δράσης και όχι κάτι ξεχωριστό.
 Η ταξική αλληλεγγύη, προωθείται συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά προβλήματα, τα προβλήματα στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και όχι από ξεχωριστές δομές που επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, να εξοικειώσουν ανέργους και εργαζόμενους με τη φτώχεια, τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, να ξεκόψουν το λαό από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα. Η ταξική αλληλεγγύη αναπτύσσεται στην καθημερινή δράση, σε μαζική κλίμακα, σε καθένα που υποφέρει.

 Το «Ένας για όλους και όλοι για έναν» έγινε το σύνθημα που ενώνει, αγωνιστικά και οργανωμένα, όλους αυτούς που πλήττονται απ’ την επίθεση του σάπιου πολιτικού συστήματος.
 Έλα σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή, για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, για να λύσουμε από κοινού τα προβλήματα που μας δημιουργεί η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, για να μην υπάρχει κανείς μόνος και αβοήθητος.